top of page
  • San

Thuiskomen na een Scheiding

Ik zit in mijn voortuin, omringd door de eerste zonnestralen die mijn tuin binnenvallen. Hier ga ik zitten en wat ben ik blij met dit huis! Het is mijn eerste thuis na mijn scheiding, helemaal van mij. Samen met mijn kinderen, mijn honden en de twee konijnen. Ik waardeer het enorm dat ik destijds naar mijn gevoel heb geluisterd.


Van kinds af aan had ik vaak het gevoel dat ik geen keuze had. Natuurlijk heb je altijd een keuze, maar soms is mijn gevoel zo sterk dat het voor mij voelt alsof er geen keuze is. Nu ik me daar bewust van ben, beschouw ik dat als een groot geschenk.

Vroeger begreep ik niet waarom mensen mijn keuzes niet altijd logisch vonden als ik deelde wat ik voelde, wist of zag. Zelfs in heftige situaties, waarbij mijn gevoel leidde tot schijnbaar onlogische keuzes, begon ik mijn gevoel te volgen zonder concessies te doen aan mezelf.

Mijn huis, nu ons thuis voor mijn gezin en mij, is een prachtige tastbare manifestatie daarvan. Het staat als een huis, kan ik wel zeggen!


Tijdens mijn scheiding had ik een helder gevoel: ik ga terug naar waar ik vandaan kom. Als kind ben ik opgegroeid in Heemstede en later met mijn ouders verhuisd naar Hoofddorp. Prima plek, maar ik voelde me nooit helemaal thuis. Herken je dat?

Dus, bij de scheiding zag ik de kans om terug te keren naar Heemstede. Praktisch gezien leek het niet logisch - Heemstede is duurder en ik heb ruimte nodig voor mijn vier kinderen om te slapen. Maar al die praktische bezwaren negeerde ik. Ik wist het zeker; ik ga daar wonen.Ik ben vaak open over mijn beslissing, hoewel dat niet altijd handig is vanwege de meningen van anderen, wat toch weer invloed kan hebben op mijn eigen gevoel. Gelukkig heb ik nu een groep mensen om me heen die mijn bewegingen begrijpen en vaak genoeg hebben ervaren dat mijn gevoel klopt. Dus zonder al te veel vragen en bezwaren volgen ze mijn beweging en acties. 

Bijna dagelijks ging ik naar die plek, stak een kaarsje aan in de kerk - ondanks dat ik niet religieus ben op die manier. Het boek waarin je kunt schrijven wat er in het kapelletje ligt, bevestigt mijn aanwezigheid daar.


Ik kwam in contact met de bewoners van het opvallende huis waarvan ik dacht dat het wellicht mijn bestemming was, op een opmerkelijke manier.


Dit moment markeert slechts het topje van de ijsberg. Achter deze ogenschijnlijk eenvoudige ontmoeting schuilt een diepgaand verhaal van synchroniciteit, het bewust volgen van mijn innerlijke weten, mijn gevoel en het herkennen van "toevalligheden" die eigenlijk geen toeval zijn, maar eerder waardevolle cadeautjes van het universum.


Ze wilden ook verhuizen. Echter, ik was net begonnen met het scheidingsproces en had geen geld om een huis te kopen, laat staan zo'n bijzonder huis. Toch leefde ik in die twee werelden. Ik volgde mijn gevoel, ook al kon ik er geen gevolg aan geven. Ik deelde dit met de toenmalige bewoners en onderzocht alle opties, terwijl ik tegelijkertijd mijn scheiding doorliep.


In de heftigheid van mijn scheiding was mijn Gevoel mijn kompas. Ik doorleefde alles, maar mijn innerlijke weten was de enige constante, de enige voedende bodem in die periode.


En als je je nu afvraagt of ik dat huis uiteindelijk na twee jaar bemachtigd heb, kan ik je het volgende vertellen.

Ons thuis is het huis geworden dat schuin tegenover ons stond. Het kwam op de markt twee weken voordat mijn scheiding rond was. De punten waar ik tegenaan liep met het eerste huis, waarbij ik geen antwoorden kon vinden om ze op te lossen, bleken ook niet bedoeld om op te lossen. Het huis aan de overkant was het thuis waarin ik me direct welkom voelde. Mijn oudste zoon bevestigde dat toen hij het pad opliep: "Dit is het huis, mam." Binnenin liet het huis zien dat alle vragen hier waren opgelost. Tijdens de eerste bezichtiging bevestigden ook aardse elementen dat dit mijn nieuwe thuis was. Maar dat is weer een verhaal apart!

Wat ik wel kan vertellen is dat het vermogen om mijn gevoelens zo sterk en duidelijk te herkennen en ernaar te luisteren, me de kracht gaven om te wachten op het juiste moment.


Is het bijzonder? Eigenlijk niet, want dit is zo gewoon als het maar zijn kan. Werken met je gevoelswereld vanuit je Bewust-Zijn is een taal die je weer mag leren verstaan. Het is tenslotte je moedertaal. Als je eenmaal weer aan de slag gaat om je kennis op te frissen, zul je zien hoe snel je je thuis voelt in jezelf. 

Desalniettemin ben ik dolgelukkig met mijn huis en thuis en ik ga verder genieten van de zon die mijn hart verwarmt en tegelijkertijd mijn gezicht streelt!


Liefs San🌟 Ontdek de Kracht van de Gratis Challenge 3-daagse “Goed Voelen na een Scheiding”


Voel jij ook de stress na een scheiding in je lichaam sluimeren, als een sein dat er nog iets opgeslagen zit? Ik nodig je uit voor iets speciaals – de 3-daagse Challenge "Goed Voelen na een Scheiding."

Laat je begeleiden op een transformatieve reis naar Bewust-Zijn en bevrijding. Leer hoe je liefdevol energetische banden verbreekt en bewust wordt van jouw frisse doorstart na een relatiebreuk.

Benieuwd hoe deze challenge jouw reis kan veranderen? Ontvang gratis toegang door op deze link te klikken en jouw plek te claimen!


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page