top of page
  • San

"Je Krijgt Waar Je Genoegen Mee Neemt”


Een Reis naar Bewuste Keuzes en Zelfverantwoordelijkheid


In de wirwar van alledaagse verplichtingen lijkt het soms onmogelijk om een moment voor onszelf te vinden, om bewust stil te staan bij onze gevoelens en de kracht van onze keuzes te begrijpen. Zelf vind ik het altijd interessant om wat dieper te graven in de betekenis van bewuste keuzes en zelfverantwoordelijkheid. De kernboodschap, "je krijgt waar je genoegen meeneemt," heeft mijn kijk op het leven drastisch veranderd. Aan de slag gaan met het verkennen van bewust voelen en bewuste keuzes maken, is voor mij een pad dat leidt naar persoonlijke groei en zingeving. Zo krijgen gebeurtenissen inhoud en zorgt het er ook voor dat ik me niet zo machteloos voel en het leven voor mijn gevoel alleen maar op me afkomt en me overkomt. Voor mij is Bewust Voelen: De Basis van Bewuste Keuzes.

Bewust Voelen: De Basis van Bewuste Keuzes


Bewust Voelen: De Basis van Bewuste Keuzes


Het begrip bewust voelen vormt de eerste cruciale stap op weg naar doordachte keuzes. In mijn eigen ontdekkingsreis heb ik ervaren dat het van essentieel belang is om je bewust te zijn van je emoties, ongeacht hun oorsprong – of ze nu voortkomen uit diepere innerlijke gevoelens of beïnvloed worden door externe factoren. Door dit bewustzijn te vergroten, creëren we een stevige fundering waarop we bewustere keuzes kunnen baseren. Het markeert het begin van een reis van zelfontdekking, waarbij we onszelf openstellen voor het erkennen en begrijpen van onze gevoelens.

Bewuste Keuzes en Persoonlijke Groei.Bewuste Keuzes en Persoonlijke Groei


Het verband tussen bewuste keuzes en persoonlijke groei komt sterk naar voren in mijn eigen inzichten. Het nemen van doordachte beslissingen, geworteld in het bewustzijn van onze gevoelens, opent de deur naar een dieper begrip van onszelf. Deze bewustwording is niet slechts een katalysator voor persoonlijke groei, maar schept ook de ruimte om geleidelijk aan bewuster te leven. Het vormt een continu proces dat zijn oorsprong vindt in het alledaagse, waar we onze aandacht richten op wat we werkelijk voelen.


Zelfcompassie en Zelfkennis


Een essentieel aspect van deze ontdekkingstocht is zelfcompassie. Hierbij is het vooral van belang om de gevoelens die naar de oppervlakte komen niet te veroordelen, maar eerder te verkennen en te omarmen. Dit vormt de essentie van zelfkennis, waarbij we onszelf beter leren kennen door diep in onze eigen innerlijke wereld te duiken. De nadruk ligt op de kracht van het verbinden van gevoelens met bewustzijn, en vice versa, waardoor een ruimte ontstaat voor zelfinzicht en persoonlijke groei. Als jij zorgt dat je zelfcompassie voldoende toepast en de ruimte geeft, geef je jezelf ook de ruimte om te leren en delen die niet zo fijn zijn, of fijn voelen langzaam onder ogen te zien en vol zelfliefde te laten bestaan.Een Betekenisvolle Levensles


De kernboodschap van mijn verhaal is voor mij heel duidelijk: bewust voelen en doordachte keuzes maken brengen ons op het pad van een leven dat in lijn ligt met onze diepste verlangens. De essentie is helder - we bezitten de kracht om ons eigen pad te kiezen en de leiding te nemen over ons eigen leven. Het fungeert als een krachtige herinnering dat we niet genoegen hoeven te nemen met minder dan we verdienen en dat zelfverantwoordelijkheid de sleutel vormt tot een vervuld leven. Natuurlijk zijn er externe factoren die jouw leven ook vormen. Het gaat erom dat jij daar ook altijd een keuze in hebt hoe je daar mee omgaat.


Conclusie: Een Reis naar Zelfverantwoordelijkheid


Deze ontdekkingsreis van bewust voelen en bewuste keuzes vormt een inspirerend kompas voor ons eigen leven. Het is een uitnodiging om de regie te nemen, bewuster te leven en dieper verbonden te zijn met onze innerlijke zelf. Het streven naar een leven waarin we niet slechts genoegen nemen met wat komt, maar bewust kiezen voor wat we werkelijk willen en daar ook daadwerkelijk proactief mee aan de slag gaan in ons eigen leven. En niet afwachten op wat komen gaat en dan pas de urgentie van handelen of dingen te veranderen in je leven.

Indien je meer wilt horen over deze inspirerende reis, kan je Hier luisteren naar de podcast die ik hierover heb opgenomen. Het is de Podcast serie van Living Light Life “The Daily San”.


In mijn Podcast “The Daily San,” neem ik je maandag tot en met vrijdag, mee in een Bewust-Zijn moment. Dat je heel even 10 à 15 minuten per dag besteedt aan het luisteren, het luisteren naar jezelf. Even stilstaan bij je eigen Bewust-Zijn, zodat je het kan integreren in je eigen leven. Om Bewust keuzes te maken, zodat je steeds meer in connectie komt met wat je nou precies voelt. Zonder er altijd per se de juiste woorden voor te vinden. Vind je dat ook interessant? Wil je daar ook verder in? Dan is dit de podcast voor jou.


Dank je wel voor je bewuste aandacht en je verbinding.

Liefs, San.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page