top of page
  • San

Geluk is een manier van Kijken


En zo vond ik mezelf weer op een kruispunt, diep in gedachten verzonken over een eenvoudig, maar krachtig inzicht dat mijn leven heeft veranderd: "Geluk is een manier van kijken."

Dit wist ik wel, maar tussen weten en leven zitten vaak meerdere stappen. En dan is er ook nog de verdieping om vanuit het mentale weten door te pakken naar het innerlijk weten. Dit te voelen en zo ook daadwerkelijk vanuit je gevoel bewuste keuzes te gaan maken, is zo waardevol en fundamenteel. Het staat centraal in een filosofie die niet alleen mij, maar velen kan inspireren tot grote verschuivingen in het leven.


Het leven, met zijn constante uitdagingen en onverwachte wendingen, confronteert ons vaak met de echo's van ons verleden. Momenten waarop verdriet en vreugde samenkomen, ons kwetsbaar maar tegelijkertijd krachtig maken. Onlangs bevond ik me opnieuw op zo'n keerpunt, geraakt door gevoelens die ik dacht te hebben achtergelaten. Het was in de kwetsbaarheid van deze momenten dat ik een helderheid vond die ik niet eerder had gevoeld. Het omarmen van mijn emoties bood me een unieke kans om dieper in te gaan op wat het leven te bieden heeft, een pad van positieve empowerment en betekenisvolle verbindingen.


De (her)ontdekking dat geluk echt een kwestie van perspectief is en dat we kunnen kiezen om het glas als halfvol te zien, gaf mij op dat moment weer lucht. Ruimte voor een keuze, ruimte voor verandering, ruimte voor vernieuwing. Deze verschuiving in perspectief vraagt echter om oefening, een 'Focus-Spier-Training' die ik met enthousiasme heb omarmd. Deze training helpt ons onbewuste zelf te begeleiden naar een staat van productiviteit, zelfreflectie en uiteindelijk zelfontwikkeling, die je verder brengt in het voelen van wat je nu daadwerkelijk voelt, waar het vandaan komt en wat jij er zelf aan kunt doen om een andere keuze te maken. Die keuze maak je vanuit je mentale weten, die volgt nadat je vanuit je innerlijk weten voelt.Dit proces van het verruimen van ons Bewust-Zijn en het verdiepen van onze zelfkennis verandert geleidelijk onze benadering van en zicht op het leven. Het pad van zelfontwikkeling onthult hoe we constructieve veranderingen kunnen doorvoeren in ons dagelijkse leven, niet alleen gericht op de toekomst, maar met een waardering voor het hier en nu. Wat we vroeger, vaak onbewust, hebben gecreëerd, ervaren we nu, en wat we nu doen, legt de basis voor onze toekomst.


De reis naar zelfontdekking en het opnieuw definiëren van geluk is een prachtige beweging en absoluut de moeite waard. Het vereist de moed om onze eerste ingevingen te onderzoeken, onze gevoelens zonder oordeel te herkennen en te erkennen en te kiezen voor een pad van positiviteit en mogelijkheden.


Door mijn ervaringen en inzichten te delen, hoop ik jou te inspireren om ook jouw unieke manier van kijken te vinden en te omarmen. Samen kunnen we een stroom van optimisme en positieve verandering teweegbrengen, gesteund door onze gezamenlijke dromen en waarheden.


Ben je klaar om je perspectief te verschuiven en een pad naar authentiek geluk te betreden?


Bezoek Living Light Life voor meer inspiratie, inzichten en ondersteuning op jouw persoonlijke reis naar zelfontwikkeling en positiviteit. Laten we samen het licht in ons leven en dat van anderen helderder laten schijnen.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page