top of page

De Kracht van Emotioneel Weten: Verder dan Intellectueel Weten


Dagelijkse beslissingen, grote mijlpalen en het pad dat we volgen, worden vaak begeleid door wat we intellectueel weten. We hebben de neiging te denken dat kennis gelijkstaat aan vooruitgang. Maar waarom voelen we ons dan soms leeg ondanks alle informatie die we tot ons nemen? Wat als er een dieper weten is dat we vaak over het hoofd zien: ons emotioneel weten?De Grenzen van Intellectueel Weten


Intellectueel weten is als een rijke voedingsbodem voor groei, maar het kan ons ook beperken. Het eindigt niet noodzakelijk met het gevoel van vervulling waar we allemaal naar streven. Hoe vaak hebben we niet gehoord dat iemand, wanneer terugkijkend op zijn leven, zegt: "Ik had meer moeten weten"?

Stel je voor dat je intellectueel weten een topje van een ijsberg is. Het is imposant, maar het echte volume en de kracht liggen verborgen onder de oppervlakte. Zo is het ook met ons emotioneel weten, dat zich diep in ons bewustzijn verschuilt.
De Ware Doelen van het Leven


We streven vaak naar externe doelen zoals meer geld, vrije tijd, of succes. Maar wat als deze doelen niet op zichzelf staan? Wat als de echte doelen diepgaander zijn en voortkomen uit emotioneel weten?

Geld en vrije tijd zijn slechts middelen, geen eindbestemmingen. Het is niet het hebben van deze zaken dat ons vervulling schenkt, maar wat we ermee doen. Waarom laten we dan ons intellectuele weten leidend zijn in plaats van te graven naar ons emotionele weten, waar de echte antwoorden liggen?Het Ultieme "Ons Gevoel"


Waarom ervaren we ons emotioneel weten als vaag of zweverig? Het wordt hoog tijd om dit onbegrepen deel van onszelf serieus te nemen. Het is cruciaal voor het begrijpen van wie we zijn en wat ons drijft.

Stel je voor dat je emotioneel weten de sleutel is tot het stuurmechanisme van je leven. Wanneer je dit leert kennen, wordt intellectueel weten een krachtige bondgenoot in plaats van de leidende kracht. Samen vormen ze een machtig team dat bergen kan verzetten.Een Nieuw Begin in 2024


Nu je bewust bent van de dynamiek tussen intellectueel en emotioneel weten, is het tijd om proactief te handelen. In onze kickstart van 2024, (klik hier voor de Link naar de kickstart bieden we een traject aan waarin je dieper duikt in dit bewustzijn.

Ontdek de kracht van het harmonieus samenbrengen van beide vormen van weten en zet de eerste stap naar een leven dat in lijn is met jouw diepste wensen!


Dank voor het lezen en proost op een jaar vol wijsheid en harmonie!


Met licht en liefde,

San

Living Light Life 🌟


PS: Wil je meer diepgang en praktische inzichten in dit onderwerp? Luister dan naar mijn korte podcast over de harmonie van wijsheid en ontdek hoe je intellectueel en emotioneel weten in balans kunt brengen. Klik hier om meteen te luisteren! 🎧✨

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page