top of page

Vanuit tevredenheid creëren en dan vertrouwen.


Creëren vanuit tevredenheid en vertrouwen. Dat zijn twee woorden die voor iets staan. Twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zouden mogen zijn, wat mij betreft. Het is de beste combinatie waar je, vanuit je zielenzijn, je gevoel, kan handelen, met een uitkomst die je wenst.

Alles wat je aandacht geeft wordt groter, groeit.

Ongeacht of dit nou vanuit tevredenheid komt, of vanuit onvrede. Daar wordt geen onderscheid in gemaakt.

We hebben het tenslotte over energie. Een trilling met een bepaalde frequentie. De frequentie waar je in zit, zorgt voor meer van die frequentie.

We hebben geleerd dat je maar gewoon moet omgaan met wat er voorbij komt in je leven. 'Het hoort erbij, je leven kan niet alleen maar leuk zijn"

Dat zie je in je omgeving, zo doen je ouders het, zo doen je vrienden het.


Alleen dat je emotie, je gevoel, een indicator is, een navigatiesysteem, vertelt niemand je. Tenminste, niet in mijn omgeving. Je gevoel, emotie, geeft aan waar je staat en waar je naartoe wilt bewegen.

Als iets niet goed voelt, of je voelt je er onprettig bij, zit er een hiaat tussen je gedachte, of je situatie en je zielenzijn.

Als we zouden leren dat het niet iets is waar je je gewoon bij neer dient te leggen, zouden we veel verder kunnen komen. Leren dat het een seintje is, een aangever, een richtingaanwijzer, je zielenzijn navigatie, zou je leven er heel anders uit kunnen laten zien. Het fijn vinden dat dit aangegeven wordt, zodat je er iets mee kunt.


Het wil niet zeggen dat je een onprettige situatie, ineens prettig kan maken. Zeker niet. Maar je kunt er wel iets mee.

Als je fysieke pijn hebt is dat een teken dat je naar de dokter moet bijvoorbeeld. Er is iets mis met je lichaam, dus doen we er wat aan.


Waarom is dat anders met ons gevoel? Met onze intuïtie, met onze zielenzijn navigatie? Luister er naar en doe er je voordeel mee.
Je kan door je je hier bewust van te zijn, proactief gaan leven. Het heft in eigen handen nemen. Je eigen verantwoording nemen en daar ook naar handelen. Dan blijft het niet bij een gelaten, 'het is wat het is ,of het hoort erbij" ,maar weet je dat het een teken is waar je echt iets mee kan.

Wat kan je er dan concreet mee?

Je dag zoveel mogelijk beginnen vanuit een open mind. Zonder dat je gelijk bij het wakker worden, jezelf overlaad met impulsen van buitenaf, zou alvast een mooi begin zijn.

Heeft het je ooit geholpen om eerst het nieuws te kijken? Word je daar vrolijk van? Waarom zou je? Helpt dat de wereld?


Kan je misschien veel meer doen dan je denkt als je bewust gaat voelen dat we in verbinding staan met elkaar en dat alles wat je aandacht geeft echt zorgt voor uitbreiding van die vibratie, die frequentie.


Dat angst en boosheid voor meer van diezelfde emotie zorgt. Dat een goed gevoel voor meer goed gevoel zorgt.

Dat echte zelfliefde zorgt voor universele liefde. Kan je een moment vinden dat je naar jezelf kan luisteren, voordat je naar de buitenwereld luistert ,of kijkt en jouw frequentie veranderd of beïnvloed wordt.


Kan je in je sluimer stand blijven als je wakker wordt. Even kijken wat er gebeurt en wat er voorbij komt in je gedachte?

Als je al vroeg op moet, kan je jezelf 15 minuten eerder wakker krijgen om deze investering te doen.

Het is de belangrijkste afspraak van je dag, kan ik je zeggen. Alleen kan ik dat wel zeggen, je merkt het pas als je het zelf ervaart.

Dan ga je voelen en merken in je leven, dat je dag echt anders start en daardoor ook de rest van je dag anders ingevuld gaat worden. Ik bedoel gevoelsmatig dan, met als gevolg ook de gebeurtenissen.


Als je dit voor jezelf wilt gaan doen, dat jezelf gunt, zal je merken dat na verloop van tijd je niet anders meer wilt. Dat het een voedingsbodem is die zo vruchtbaar is, dat je hunkert naar meer van die voeding en je zo de prachtige vruchten ervan kan plukken.Waarom?

Omdat je hierdoor je focus spier gaat ontwikkelen. Je focus op je gevoel, je focus op je zielenzijn, je focus op je binnenkant. Je steeds sneller en beter raakt afgestemd op jezelf. Daardoor steeds sneller met de stroom mee beweegt. Alles veel sneller, soepeler en makkelijker zal gaan. Je steeds meer aan zal trekken wat je wilt zien in de buitenwereld, in je directe omgeving, in jouw eigen leven. Des te meer mensen dit doen, des te sneller zal het hele bewustzijnsproces gaan. Zo, steeds vaker, het fijne gevoel gaan omarmen en in die positiviteit, die hoge frequentie, de wereld steeds een stuk mooier, bewuster en liefdevoller maken.

Hoe zoet dit ook mag klinken.


Natuurlijk blijft er contrast voorbij komen. Dat is ook waardoor we groeien. Alleen kan je het veel sneller herkennen en die "keer om " van je zielenzijn navigatie, serieus nemen en weer op het pad van je flow komen. Je pad van de minste weerstand.We roepen wel allemaal, dat je pas echt van iemand kan houden, als je van jezelf houdt. Dat je pas echt liefde kan geven, als je dat voor jezelf voelt. Wat ook zo waar is.

Alleen dienen we wel eerst te weten, wie ,of wat ,we dan horen lief te hebben. Dat wat we denken te zijn, wat je doet, of wat je hebt. Of is dat helemaal niet wie je bent, maar ben meer dan fysiek alleen.


Ben je je zielenzijn, je gevoel, je energievorm? Groot verschil waar je focus oplegt en zeker de uitkomst daarvan.

Eerst bewust worden dat het gaat om je zielenzijn die we serieus dienen te nemen, dat is wie je bent. Ga daar eerst naar luisteren.

Ga vertrouwen op jou weten van binnenuit, vanuit je gevoel, je intuïtie, je zielenzijn, je eigen-wijsheid. Geef het een naam. Ga daar volledig op vertrouwen en het zal je nooit teleurstellen. Zolang je naar 'dat' weten luistert en niet naar je 'hoofd' weten, zal je verbaast zijn over wat er gebeurt.

In plaats van wat je hoofd je heeft doen geloven, of de rest van je buitenwereld, je eigen gevoel volgen.


De buitenwereld of je hoofd gedachte heeft je, waarschijnlijk, al zo vaak teleurgesteld. Het is de moeite waard iets anders te proberen, toch? Waarom niet?

Zeker als je heel ver bent van waar je zou willen zijn.

Wat heb je te verliezen? Misschien voelt het wat onwennig en komt er van alles langs wat in je hoofd genesteld is, maar probeer een keer een ander advies te volgen. Je hart. Het advies van je zielenzijn, of welk woord jij daar ook voor wilt gebruiken.

Ik blijf het zoveel mogelijk leven, aangezien het voor mij zijn vruchten al heeft afgeworpen en dat vraagt zo naar meer!


Doe je mee?11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page