top of page

Iedere gedachte heeft Potentie!

Bijgewerkt op: 24 feb. 2022

Alles wat in je gedachte voorbij komt heeft potentie tot iets. Of het nou een fijn gevoel te weeg brengt, energie geeft, je leeg trekt, je laat groeien of krimpen, het doet iets met jouw zijns toestand.Op zich geen gek idee om er dan ook bewuster mee om te gaan, zodat je zelf meer sturing geeft aan en in je leven. Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Maar dan ook echt alles. Je denkt aan iets, je gaat erop door in je hoofd. Maakt er een heel verhaal van. Jou eigen verhaal wel te verstaan. Het zijn tenslotte jouw gedachtes. Dat kan een gedachte over jezelf zijn of over een ander.


Vaak zijn onze gedachtes gericht op de buitenkant. "Die en die heeft dit gedaan, dat kan echt niet.Kijk wat een gekke broek heeft hij aan zeg", "wat zwaar opgemaakt is zij", "dat korte rokje kan echt niet", "wat een chagrijnig hoofd" en ga zo maar door.


Als je je realiseert dat alles energie is en in verbinding met elkaar staat, kan je je voorstellen dat al deze woorden wel degelijk invloed hebben op onszelf en de ander.

Je weet het waarschijnlijk al, als iets niet zichtbaar is, wil dat niet zeggen dat het niet bestaat.


Het boek:"De boodschap van water", bevat foto's ooit gemaakt van bevroren waterkristallen. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto, vroor watermonsters in die van tevoren waren blootgesteld aan negatieve of positieve woorden, gedachtes, emoties of verschillende soorten muziek. Het resultaat is: een prachtige vertaling van de waterkristallen, die het voor ons visueel maken wat energie doet. De verschillende emoties en uitingen zijn tenslotte allemaal uitingen van energie. Een trilling wat uitstraalt van het een naar het ander, in dit geval naar de waterkristallen.


Gedachtes zijn niets anders dan energie. Een trilling met een bepaalde frequentie. Het is maar net waar je naar wilt luisteren, in welke gemoedstoestand je wilt verkeren en uit wilt zenden. Net als de keuze die je maakt als je naar de radio luistert. Als je het niet fijn vindt om er naar te luisteren, zet je gewoon een andere zender op.


Bedenk je dan dat wij mensen bestaan uit ongeveer 50, 65 of 75% water. Vrouw, man of baby verschilt.


Waar zijn we dan toch vaak mee bezig? Wat gooien we de ether in? Laten we daar eens bij stilstaan en bewust omgaan met het fenomeen dat alles energie is. Al je gedachtes dus ook. Onze verantwoordelijkheid hierin pakken. Onze eigen-wijsheid gaan aanspreken en creërend gaan leven in plaats van reageren op het leven.


Dan heb ik het nog niet over je eigen gedachtes naar jezelf. Stel je voor dat alles wat je tegen jezelf zegt in je gedachtes, of over jezelf denkt, je tegen je partner zou zeggen. Zou je dat ooit zo doen? Tegen je moeder, je leerkracht, goede vriend, of je kind. Op die manier? Zou je dat zeggen?


Dan ga ik er nu natuurlijk wel vanuit dat je nog niet vanuit volle zachtheid naar jezelf kijkt. Anders zijn het woorden die je juist wel zou mogen delen met je medemens.


Want net als de waterkristallen, willen wij ook fijn toegesproken worden en met liefde omringd zijn. Dat laat je bloeien en groeien tot je volste potentie!


Deze bewustwording is van essentieel belang voor ieder individu. Het zorgt ervoor dat je fijner gaat leven. Intern en extern. Zeg nou zelf, wie wilt dat nou niet. Volgens mij heeft niemand ooit gezegd ik wil een vervelender leven dan dat ik nu heb.... Tenminste dat mag ik hopen.

Dus ga aan de slag met je focus-spier zou ik zo zeggen. Dat is mijn woord voor 2022! Ik ga er in ieder geval flink mee aan de slag, zodat ik straks de hele wereld en mijzelf daarop, kan dragen in liefde en licht.


Doe je mee?
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page